In 2015 besloot ik zo’n drie artikelen per week te plaatsen. Hierdoor heb ik het plezier in bloggen behouden en was ik van dat moeten af. Ik heb weer enorm genoten om voor jullie te schrijven en met evenveel plezier dit artikel samengesteld. Een mooie terugblik op mijn afgelopen blogjaar. Bekijk hier de 15 meest spraakmakende artikelen uit 2015.

Psstt. Heb jij Mama’s Jungle op Facebook al gezien?

De (20)15 meest spraakmakende artikelen op Mama’s Jungle

Ik begon 2015 met een heftig verhaal over het wel heel letterlijk blootstellen van jezelf en kind op het internet. De online wereld der ouderschap nu, en de keiharde werkelijkheid later. Ook het artikel over de beruchte bevallingsknip maakte veel los.

1. De online wereld der ouderschap nu en de keiharde werkelijkheid later

2. Ingeknipt bij de bevalling

Persoonlijke toppers

Met veel plezier en een gniffel schreef ik over groene seksspeeltjes. Ik legde jullie uit wat de menstruatie cup precies is. En ja zeker, ik gebruik ‘m nog steeds en zweer erbij! Eigenwijs als ik ben, wilde ik per se mijn blaasontsteking zonder antibiotica oplossen en schreef hoe. Maar of het lukte?

3. Groene seksspeeltjes

4. Menstruatie cup

5. Blaasontsteking en ik wil geen antibiotica – tips

Moederpraatjes

Als moeder kun je een flink eind weg schrijven over de kleinste dingen die je mee maakt. Dit levert artikelen op, waarbij een niet-ouder een goeie wenkbrauw optrekt. Lekker bakkeleien over wat de beste speen of zalf is, tot tips om lekker te toeren met de peuter. Frustratie over de peuterpuberteit moét je gewoon uiten en een ode aan de doorgewinterde moeder mag zeker niet ontbreken!

6. Ecologische speen

7. Beste zeep voor je kind?

8. Toeren met de peuter

9. Aahgrr de peuterpuberteit

10. Je bent een doorgewinterde moeder als..

Groene bezigheden

Naast het moederschap zijn duurzaamheid en bewust leven voor mij twee andere belangrijke pijlers. In 2015 heb ik trots, vele kleine stappen gezet. Biologisch groente, fruit en vlees vind ik belangrijk en ik probeerde diverse boxen en pakketten uit. Ik ging hard op mijn bek qua energierekening, maar deed erg mijn best om zelf schoonmaakmiddelen te maken. Afval scheiden en minderen speelde ook een grote rol dit jaar.

11. Supermarktvlees of direct van de boer?

12. Vind ik Hello Fresh nu wel of niet wat?

13. Een torenhoge energierekening

14. Recepten 5x zelf schoonmaakmiddelen maken

15. Plastic minderen voor beginners

Lieve lezers, bedankt voor jullie interesse en reacties. Bij elke reactie ben en blijf ik vereerd. Leuk om te zien dat sommigen zich in mij herkennen. Ik ben dankbaar voor de leuke tips terug naar mij onder de artikelen en heb hier fijn gebruik van gemaakt. Bedankt, bedankt, bedankt!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

6 Reacties

  1. en vooral jij bedankt voor de open en eerlijke manier waarop je laat meekijken in je leven.
    Ik ben zo trots op jou, mijn lieve dochter !

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.