We willen allemaal een leuk leven voor ons kind, natuurlijk. Maar wát houdt dat precies in? Dit is natuurlijk heel erg persoonlijk. Ik vertel je over mijn 10 tips voor een leuk leven, die ik in gedachte houd tijdens het opvoeden. Zodat hopelijk mijn kinderen later (en nu!) een leuk leven hebben 😉 Geïnspireerd door het “ik tel tot tien” project van Mamaliefde, in het kader van “de week van de opvoeding”.

Lees ook: “5 lessen voor een leuk leven voor jezelf”

Mijn 10 tips voor een leuk leven

  1. Zet jezelf op nummer één. Want jij bent het waard en je bent precies goed zoals je bent. Wanneer je dit accepteert, kun je ook zo over anderen denken. En daarmee een ander in zijn waarde laten.
  2. Probeer jezelf in een ander te verplaatsen. Bedenkt altijd in moeilijke situaties: “hoe zal het zijn als ík die ánder was..?”.
  3. Maak je eigen beslissingen bewust. Overweeg, discussieer, en bekijk het uit verschillende standpunten of perspectieven. Van gedachten veranderen mag. Het hele leven is één verandering.
  4. Trek niet te snel conclusies, vraag door Waarom een ander die keuze maakt.
  5. Laat een negatieve mening (over jou) bij de ander liggen. Dat mag en is misschien een waarheid. En dat hoeft niet jouw waarheid te zijn.
  6. Geld is niet het belangrijkste in het leven. Helaas wel een belangrijk element in de huidige maatschappij. Maak ook bewuste keuzes hierin en spaar een deel.
  7. Volg je dromen, wees ambitieus, ga ervoor en geloof in jezelf.
  8. Maak fouten, hiervan kun je alleen maar leren.
  9. Luister naar je lichaam, je lichaam is je tempel.
  10. Wees wie je wilt zijn. Wie dat ook mag zijn. En ook dat verandert in alle levensfasen. Is helemaal normaal 🙂

Let it be

Let it be. Mijn nieuwe levensmotto. Leuke boekentips? Top 10 over mindfulness.

Wat wil jij graag aan je kindje meegeven voor later?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.