Leuk idee! Om mijn meest opvallende, bizarre of ronduit grappige eetgewoontes uit de doeken te doen. Dacht jij dat ik al mijn hele leven bezig was met gezond en duurzaam eten? Nope! Lees in deze 10 food confessions TAG over hoe weinig ik soms at op een dag, over mijn eet fobieën en rare fratsen zoals eten op de wc 😉 Met dank aan MamaNatuurlijk en gewoon wat een studentje savonds eet voor de tag.

Leestip: “Een gezonde lunch op de basisschool, is makkelijker dan je denkt! (een hele rits tips)”

Ik was zeker niet altijd zo gezond bezig qua eten

Eigenlijk begon ik me dus pas echt te verdiepen in gezondheid, duurzaamheid en voeding toen ik mijn eerste kindje kreeg. Mijn inspiratiebron? Zij 😉 Vroeger was ik zelf namelijk erg gemakkelijk qua eten. Als kind at ik muizenbeetjes en als student haalde ik snel een kaasbroodje tussen de lessen door, en verder niets. Gelukkig kookt mijn moeder altijd wel erg gezond, dus een goed voorbeeld zit wel in mijn rugzak 😉 Vanaf dat ik op mijzelf ging wonen ging ik lekker kokkerellen en het bleek dat ik daar erg van kon genieten.

Mijn 10 food confessions TAG

In deze 10 food confessions TAG vertel ik je dus over 10 van mijn opvallende, bizarre of ronduit grappige eetgewoontes.

1. Wie heeft de koekjes opgegeten…..?!

Op mijn werk stond ik bekend om mijn tussendoortjes en lunch in allerlei glazen bakjes. Er werd altijd tussen mijn bakjes geneusd: “Wat heb je vandaag weer zitten maken voor gezonde toestanden?” Maar 3x raden wie er (en terecht) als eerste van werd beschuldigd als de koekjes op waren..

Leestip: “De leukste eco lunchboxen en bekers (voor kids én ouders)”

2. Fobie voor over-de-datum

Vroeger (en soms nog steeds, maar in lichte mate) had ik een ernstige overdatumfobie. Hoeveel dingen ik wel niet lang vóór de uiterste houdbaarheidsdatum heb weg gepleurd. Zonde! Inmiddels ben ik een stuk makkelijker. Een rot plekje op fruit, snijd ik gewoon weg. Ik probeer vaker goed naar eten te kijken of eraan te ruiken en bepaalde dingen durf ik ook na de datum te gebruiken. Maar… als ik een twijfel voel van binnen, dan kan ik me er toch echt niet overheen zetten.

3. Guilty pleasure; zakken chips in bed

Mijn guilty pleasure (zeker als ik ongesteld ben, maar dat is eigenlijk een excuus)? Chips eten in bed voordat ik ga slapen, terwijl ik een serietje kijk. Badbadbad. Het is altijd beter om ’s avonds voordat ik ga slapen, niet meer te eten. Zo heeft de lever voldoende tijd om zichzelf te ontgiften (anders is hij alleen maar bezig met mijn vieze chips). Mijn oplossing? Gewoon GEEN chips kopen, haha!

4. Sssshtt… plus die Haribo snoepjes

Oké, dit is wel heeeel erg geheim, hè. Maar na die chips.. vind ik het ook heerlijk om nog een paar snoepjes te (vr)eten. Mijn favoriet? Haribo kindermix minus die dropjes 😉

5. Bang voor de worst in het worstenbroodje

Heel bang! Ik ben jarenlang vervloekt geweest met een ernstige worstenbroodjesangst. Ooit zette ik namelijk mijn tanden in zo’n ding, brandde mijn bek, bleef tandhaken aan de worst, trok hem in één vloeiende beweging uit het broodje en zag tot mijn grootste verschrikking groen uitgeslagen pluis aan alle kanten!

De angst is weg, ik kan weer worstenbroodjes eten. Maar of je mij er een plezier mee doet, is een tweede…

food confessions

6. Ruiken aan eten

Mijn dochter, die moet altijd aan eten ruiken. Zo gek. Tot ik er ineens achterkwam dat zij alleen maar doet, wat ze als voorbeeld ziet. Ik? Ja, ik heb de gekke gewoonte om altijd aan mijn eten te ruiken….. Waarom? Geen idee!! Ik doe het echt onbewust.

7. Een lange periode gewoon niet eten

In mijn hbo-tijd at ik soms zo weinig, dat ik mij vaak tijdens het avondeten bedacht dat ik alleen maar een kaasbroodje tussen de lessen door had gegeten. Ik kan me dat nu niet voorstellen. Maar ik had gewoon geen honger om te ontbijten en geen zin om brood voor de lunch te maken. Luie donder.

8. Eten op de wc

Ooit betrapte ik mijzelf op het eten van een cracker met kaas.. op de wc! Telt het mee dat het een héle gehaaste ochtend was?

9. Biertjes tanken

Ken je die drukke dagen dat de hoofdpijn je vertelt dat je écht te weinig hebt gedronken? Ik wel. Dan “slacht” ik gauw twee grote glazen water. Dat slachten heb ik overigens geleerd door andere omstandigheden waar je hoofdpijn van krijgt 😉 Vroeger, hè!

10. Gekke dingen eten

Ooit tijdens een China reis heb ik eens eendentong en schildpad gegeten. Er kwamen nog meer gekke dingen voorbij, waarvan ik soms wat heb geproefd. Maareh, ik houd het liever bij het eten van onbekende groenten, if you don’t mind.

Interesse in gezonde voeding

Los van mijn gekke eetgewoontes en fobieën, heb ik wél een blijvende interesse in gezonde voeding. Ik heb nooit specifieke diëten gevolgd, simpelweg omdat ik geen problemen heb met mijn gewicht. Waar ik wel veel mee bezig ben is hoe ik mijn lichaam kan voeden. Kortom, het genoeg toevoegen van vitamines, mineralen en andere goede stofjes zodat mijn lichaam naar behoren kan functioneren en mijn immuunsysteem sterk blijft. Wat ik daarbij lastig vind, is dat ik dit niet direct kan zien. Tot slot houd ik een beetje de 80-20 regel aan. Als ik voor 80% gezonde dingen eet, dan mag de rest met chips en Haribo . Zo ongeveer dan 😉

Wist je dat het 80-20 principe ook bestaat op basis van 80% groenten en 20% vlees/vis? Uit het boek van de Nederlandse chef-kok Niven Kunzis (Michelinster).

De food confessions TAG overnemen?

Welke food confessions herken jij? Of heb jij hele andere (gekke) dingen qua eten? Ik ben in elk geval reuze nieuwsgierig 😉 Je kunt de TAG verder lezen bij: ZoSammieEnzo, Passievrouwen, MindYourFeed en PuurSuzanne. Vind jij deze ook TAG leuk voor op je blog? Neem ‘m gerust over! Ik zou het erg leuk vinden als je mij linkt in je artikel, dan krijg ik een seintje en kan ik ook bij jou komen lezen.

En aan de lezers: Wat is jouw allergekste eetgewoonte?

Update 2020 / Afbeeldingen: eigen & Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

4 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.