De allergrootste mijlpaal van je kleine wonder is toch wel zijn allereerste verjaardag. En je bent natuurlijk een supergoede ouder als je dat supergroot aanpakt toch? Of is een klein feestje ook goed.

Klein feestje of een groot feest?

Omdat de eerste verjaardag van mijn meisje zich ook bijna aandient, viel mijn oog op een artikel in een mama tijdschrift. Drie vrouwen vertellen hoe groot en uitgebreid ze de eerste verjaardag van hun kleine man of vrouw gaan vieren. Denk aan, verjaardagsslingers met foto, viltjes met foto, snoepzakjes en traktaties voor de gasten en een volledig doorgevoerd thema, weken van voorbereidingen, speciaal gedrukte uitnodigingen en tafelkaartjes. Oh wacht, het blijkt een verkapte reclamepagina want onderin staat dat je al deze artikelen op de website van het tijdschrift gemakkelijk en snel kunt bestellen. Ik leg het boekje weg, sluit mijn ogen en geniet verder van het warme water – oh, had ik nog niet verteld dat ik heerlijk in bad lag en dat de kleine heerlijk lag te slapen? Zo fijn, zo’n moment! Afijn, ik lag daar zo een beetje te fantaseren hoe wil ik het eigenlijk? Haar eerste verjaardag.

Wat wil ik? En wat is goed voor de kleine?

Handjes in de lucht – hoeraaaaaaaaa – dat lukt onze dame toevallig al een beetje. Al zit er dan vaak eten in haar knuistje, dat vervolgens ergens op de grond terecht komt en niet veel later in de mond van de hond. Uhh goed. Wil ik een taart? Ik wil eigenlijk die kleine nog geen zoete troepjes geven. Wil ik snoepzakjes voor de andere kinderen? Nou, sta ik eigenlijk ook niet zo achter. Tsjee.. ben ik dan zo’n muts. Wil ik een thema? Wil ik het druk, rustig? Welk tijdstip van de dag? En stel dat ze een dutje moet doen? Ik vind het toch wel erg belangrijk dat haar ritme goed blijft. En wat heeft ze er eigenlijk zelf aan? Maar ja, ik wil het toch ook wel op een leuke manier vieren. Terwijl mijn gedachte vooruit holt hoor ik mijn man erdoorheen roepen “maak je niet zo druk schat. Het is pas over 6 weken”.

Ook leuk: “een kindertraktatie kan ook duurzaam en gezond!”

Wat een organisatie, en dat terwijl ik elk jaar mijn verjaardag altijd lekker groots wil vieren! Oja, mijn verjaardag! Die is over 2 weken. Wat zeg jij? Een klein feestje of een groot feest voor die allereerste mijlpaal?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

6 Comments

 1. Wij hebben het klein gehouden. Ze krijgen zoveel prikkels binnen op zo’n dag. En nu waren de cadeaus nog een beetje te overzien 🙂
  …Petra schreef als laatst…Een beetje stilMy Profile

 2. Klein. Wel onwijs leuke taart en de slingers, maar als je het groot viert is dat vooral voor de grote mensen erg leuk 😉 Wat op zich natuurlijk ook niet verkeerd is. Ik begin pas aan die themafeesten als ze vier zijn hoor. Dan zien ze er zelf ook wel de lol van in.

 3. Oeh ik vier mn eigen verjaardag liever niet groots! Ben over 3 weken jarig sla hem denk ik over.. haha en volgend jaar helemaal (ahum dan word ik 30 kuch)
  Maar die van onze kleine meid.. ja die wil ik wel vieren hoor.. maar hoe of wat en met wie en wat? Geen idee.. wij zijn ons nu druk aan t maken over een kraamfeest 😉
  …Nicole schreef als laatst…Sunday Sunny SundayMy Profile

  • Lori Reply

   Leuk, een kraamfeest! Best handig, alles maar in één keer.

 4. Wat heb je dit geweldig geschreven, erg leuk om te lezen. Ik ben zelf ook vier weken voor mijn dochter jarig. En vier mijn verjaardag dus niet meer. En onze zoon is twee weken na mijn man jarig dus dat kan ook samen. Zelf had ik er wel iets aandacht aan besteedt maar niet teveel. Zo was er taart over van een verjaardag waar zij mee mocht spelen voor een cake smash foto in de achtertuin. Van de foto’s heb ik een uitnodiging gemaild. Op de verjaardag zelf een taart gemaakt en wat balonnen en slingers opgehangen. En foto’s van het afgelopen jaar. Gelukkig was het mooi weer dus zaten we lekker buiten. Gezinnen met kinderen waren in de ochtend welkom en familie / vrienden zonder kinderen in de middag. Zo kon ze tussendoor gewoon slapen. Moest ook wel want ze was halverwege ziek geworden en een paar keer gespuugd… Kwam laatst een idee tegen om portretfoto’s te printen en daar een gekleurde feestmuts op te plakken. Voor iedere maand een. Vond dat wel leuk idee.
  …linda schreef als laatst…Zwangerschapsaankondiging / gender revealMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.