Als je niet tegen details en vieze verhalen over de meest bizarre toiletten in China kunt, sla deze dan maar over. En nu.. moet ik even wat kwijt over urine loslaten, enzo.

Ook leuk: “Column | Wanneer ik tijdens mijn maandelijkse feestje wordt overspoeld met bloed. Letterlijk.”

De meest bizarre toiletten in China

We gingen naar China voor een bruiloft. En ‘we’ waren ook zwanger. Maar ik was elke keer de lul die naar de plee moest. Als ik eraan terug denk, komt er van alles boven drijven. Letterlijk, vanuit het riool naar de plee. Man, man, ik heb een partij gore wc’s gezien daar (en ook een hele luxe).

Een druk bezaaid warenhuis

China heeft mega warenhuizen, met een krioelende massa mensen. Mensen met behoeftes. De toiletruimte is op verdieping X en telt zes wc’s. Daar sta ik, in de rij tussen hippe Chinese shopgirls. Ik ben aan de beurt.

Achter het bordje push, komt de meest vreselijke lucht me tegemoet. Één blik op zowel het prullenbakje als het gat in de grond, doet me duizelen. Ik wil verder niet lullig doen, onbeschoft enzo, in een ander land.. En ik moet echt heel nodig. So I did it..

toiletten in China

Kakken in de Karaoke bar

Typisch China, uitgaan in een karaoke bar. Uitgaan is eigenlijk net de fase die ik al gepasseerd ben, maar ach. Ook hier moet ik nodig. Het is de laatste avond, maar jee-minee-die-plee.. Ik kan mij niet herinneren dat wij ‘op die leeftijd’ zo smerig waren. Pis, kak en nat wc-papier bezaaid op de grond. En een bijna onzichtbaar gat in het midden. Hink stap spong en succes! Boehoee…

Ook lezen: “Eco toiletpapier + een goed doel steunen: interview met The Good Roll”

Waggelend met dichtgeknepen knieën over straat

Een bordje toilets (hé, Engels) op straat. We lopen daar met z’n allen. De mannen – en ik natuurlijk – moeten plassen. We volgen het bord en lopen steeds dieper een steeg in. Een trap op en…. Oh nee. Oohh neee. Kan ik wegrennen? Wat een lucht! Ik kan het niet begrijpen, maar de mannen zijn het gebouwtje in gegaan!

Met dichtgeknepen knieën, waggel ik terug. Bijna niet te houden, maar deze sla ik toch echt effe over.

toiletten in China
De steeg. De ingang. De stank..

Geruisloos gesprek door de bamboewand met een medeplasser

De avond voor de trouwerij, eten we met een gezelschap in een leuk restaurant. Ook daar moet worden geplast. Tussen de wc’s (grondgaten), staat een muur. Niet zomaar eentje. Een prachtige bamboewand.


Leuk bedacht, erg mooi hier trouwens ook’, denk ik. En terwijl ik mijn hoofd draai naar links.. Kijk ik in twee prachtig, donkerbruin gekleurde ogen van een poepende (tja, geen idee, alles gaat gehurkt) Chinese dame. Mijn adem stokt.. net als mijn plas.. Dat is nog eens flirten 😉

bamboewandje

High-tech China, het land van de toekomst?

Laat ik nu niet al té negatief doen. Tijdens het beklimmen van één van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld – wauw – moeten we ook even piemelen. En wat een verschil.

Deze opper-wc van de toiletten in China vertelt je nog net niet het nieuws van de dag. Wel worden je voor- én achterbillen gespoeld en geföhnd, terwijl je op een voorverwarmde en gereinigde bril zit. Tot slot wordt er een lekker parfummetje op je kont gespoten. Oké, dat laatste is niet waar 😉

Om de beurt gaan we hier, gewoon voor ons plezier. Fijn zeg!

luxe toiletten in China

Safe the worst for last

Natuurlijk worden we ook nog even opgelicht in het buitenland. Tijdens een excursie maken we een perongeluk-expres ommetje langs een theeplantage. Vriendelijk krijgen we een kopje thee aangeboden. En iets directer: of we dan een paar pakken willen kopen?

Hoe dan ook, goed moment voor een plasstop.. Nou, jongens. Wat ik hier zie. Denk aan een hokjesrij zoals in een zwembad. Trek daar één grote geul onderdoor. Laat het een beetje aflopen en tadaa een prima toiletvoorziening.

Tja, voor de eerste (hoogste) wel. De volgende plassers (of poeperds) zien dat eindresultaat vrolijk onder hun gehurkte houding door spoelen. Je zal de laatste maar zijn.

toiletten in China omg

Toiletten in China.. oh, en hoe was de rest?

Ik kan er niks aan doen, maar het is – toen om te janken, maar nu – zo hilarisch om aan terug te denken. Anyways (los van de toiletten in China) de rest was ronduit sprookjesachtig, fantastisch, zo anders en een héél bijzondere ervaring. Ook het huwelijk daar van vrienden. Wauw. Ik ben erg dankbaar dat ik dit heb mogen mee maken.

Bekijk hier natuurlijk ook even de fotoserie van China

Gelukkig waren er naast bizarre toiletten in China, ook hele nette schone! Dus nee. We hoeven niet meteen alles over één kam te scheren. Plassen in China kan prima, maar dan wel selectief 😉

Afbeeldingen: eigen

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

8 Reacties

 1. mamawatdoejenou.nl Reageren

  Haha, zo herkenbaar dit. En wat ik ook zo vies vind, zijn die emmers waar je je toiletpapier ingooit. Op zich een prima systeem, mits je jouw papiertjes even afdekt zodat de volgende toiletganger niet hoeft te zien wat jij zo net gedaan hebt. Die Chinezen kennen wat dat betreft geen enkele gene.

 2. De toiletten in Azië zijn inderdaad niet de meest fijne, laat staan als je zwanger bent. Daarom probeer ik zelf altijd in steden op zoek te gaan naar een macdonalds of subway. Die hebben net een net iets hogere standaard. Heb trouwens in Duitsland ook een toilet meegemaakt dat bestond uit een gat in de grond, het was dat ik echt heel nodig moest en we nog een paar uur in de auto te gaan hadden…
  …linda schreef als laatst…Pasen: Een ei is geen ei #3My Profile

 3. OMG wat een ellende die toiletten:) diep respect dat je daar durfde te plassen haha. En dan klaag ik af en toe over de toiletten bij ons in openbare gelegenheden.
  de volgende keer lees ik dit artikel nog even terug;)
  …Miranda schreef als laatst…Shoplog!My Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.